18 July 2011

Seorang Lelaki Nekad Saman AXE Kerana Gagal Memikat Perempuan



New Delhi,Seorang lelaki india berusia 26 tahun menyaman perusahaan HUL (Hindustan Unilever Limited), yang memasarkan produk wangian lelaki AXE,dengan tuduhan telah menipu dan menyebabkan ‘penderitaan mental’.

Lelaki tersebut menyebut kegagalannya untuk memikat gadis,meskipun dia telah menggunakan produk AXE selama lebih dari tujuh tahun sampai sekarang.Iklan AXE menunjukkan bahwa produk-produk itu membantu kaum lelaki untuk menarik perhatian wanita.

Vaibhav Bedi,lelaki india tersebut juga menyerahkan semua bukti ke mahkamah dari semua produk yang telah digunakan maupun yang belum terpakai,yang berupa deodorant sprays,perfume sticks and roll-ons,anti-perspirants,aftershaves,body washes,shampoos dan hair gels dengan jenama AXE.

Vaibhav Bedi juga meminta agar semua produk itu diperiksa di makmal."Lalu dimana Axe Effect-nya"? Saya sudah menunggu selama lebih dari tujuh tahun.Sejak kuliah sampai dengan saya bekerja di pejabat,tidak ada seorangpun gadis yang mahu saya ajak berdating bahkan hanya untuk minum teh atau kopi dengan saya.

Meskipun saya yakin mereka boleh mencium bau parfum, deodorant dan aftershaves yang saya pakai.Saya selalu menggunakan produk itu dengan harapan boleh menjadi seperti apa yang terjadi pada iklan di TV.

Vaibhav Bedi

Vaibhav mendakwa bahwa dia telah menggunakan semua produk AXE sesuai arahan yang ada sejak dia pertama kali membelinya.Dia berpendapat bahwa jika dia tidak boleh mengalami AXE Effect meskipun telah menggunakan produk sesuai petunjuk,berarti perusahaan telah menipu atau menjual produk palsu."

Saya selalu menyimpannya di tempat sejuk dan kering, dan menjauhkan mereka dari cahaya matahari langsung atau panas. Saya selalu menggunakan penggaris sebelum menyemburkan untuk memastikan bahwa jarak antara nozzle dan ketiak saya adalah sekurang-kurangnya 15 cm.

Saya selalu melakukan sesuai petunjuk pemakaian.Saya bahkan memukul anak saudara saya yang berusia 5 tahun kerana mendekati almari saya,sesuai dengan anjuran yang menyatakan agar menjauhkan AXE dari jangkauan anak-anak.

Vaibhav mendakwa bahwa dia telah mengalami banyak penderitaan mental dan penghinaan di depan awam kerana tidak adanya AXE Effect dan dia ingin agar perusahaan AXE membayar ganti rugi kepada dia untuk semua penderitaan tersebut.


Sumber : fcukz


36 komen:

LynN LoLa~~ said... [Reply]

giler ke ape? da name pon iklan. sape soh caye.. adoiyai manusie nih

dkna said... [Reply]

heheee..kelakar laaa..
muka dah encem tapi tak kan tak ada yang terpikat ....

BHAIHAQI COOL said... [Reply]

hahaha.. org ni dh x btul ni ..

cik kacak said... [Reply]

HEHE , kelakar pun adoo ;D

http://celotehsikacak.blogspot.com/2011/07/si-dye-suka-sangat-menggigit.html

harrazdani said... [Reply]

kah kah kah...lurus bendul mcm ni pun ada kaaaa...

Cahaya Fajar said... [Reply]

pulak dah...mcm2.=_=

Nurulee said... [Reply]

hahaha. biar benar laki nieh~ :hoho

teynteyn the doll said... [Reply]

mcm ni pon ada ka? parah2=.="

Spanar Buruk said... [Reply]

perlu ke percaya dgn iklan mcm tu?..rasanya tak perlu la kot nk percaya sgt..so kesimpulannya jgn amik serius dgn satu iklan..tujuan iklan hnya mahu mnghiburkan hti kita je..

Lalalilillulu said... [Reply]

haha...lurus nye mamat nih...lahir atas pembaris kot...

Hiddy Asri said... [Reply]

Hahaha, biar betik!

syiela said... [Reply]

hahahaha.. taksub dgn iklan sampai macam tu sekali

ku-cit said... [Reply]

saman jgn tak saman

reza al-razi said... [Reply]

Erm.. mcam2 hal.. huhu..

orangelover said... [Reply]

cenggini pown ada!tengok muka boleh tahan aje..axe effect belum sampai la tue..ahaks!

Idah said... [Reply]

itulah zaman sekarang antara kebenaran dan keberanian utk menegakkan sesuatu yg betul..

cikgu nadia said... [Reply]

haha...seorang mangsa yg sangat terpengaruh dengan iklan.

RazFiRa said... [Reply]

haiyooookk... ksiannya mamat ni!! terpedaya dgn iklan!

ღ♥.:miZz.nANa:.♥ღ said... [Reply]

seriously?
hha..comel gila laki tu..
siap nak saman kannn..btw
bagus jugaakkk..cstmer x terus tertipu dengan propaganda org yg nk mnjual

Vesella Letcheva said... [Reply]

ee,apa ke boodoh nya dia ni? xD hahahahahha

Syafiq Salim said... [Reply]

LOL....

Ninie Niesa97 said... [Reply]

hai..bila dh bca cita diatas,bahaya rupanya AXE tu..t sya guna kan pnaduan ni untuk nasihatkan kwn2 sya yg suka guna jenama ini yer..hehe

zaitun @ kak tun said... [Reply]

Ish3...sampai begitu sekali yea, klu tengok orgnye boleh tahan gak hensemnye, macam2 :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Reply]

erkk boleh plak gtu.. haha.. pengaruh iklan btol laa... =.='

Nurulhuda Zaharni said... [Reply]

hamboi... klu gituh semua iklan produk la kiter leh saman.

Radsmil Nasir said... [Reply]

Ha3... xlogikla.. nak memikat perempuan kena ada teknik bukan pkai minyak BADAN la bro... nice entri putra xD

~~kimz~~ said... [Reply]

macam sial je... ahahahah... tu pun nak saman... lek lek sudah la..

h A n Y S said... [Reply]

dah baca ni kat blog sapa-ntah-tak ingat, rasa kelakar gila!semua tu kan marketing strategy, percaya sangat.. HAHA

cik ungu said... [Reply]

dah hensem kot..

Admin TheBlogShops said... [Reply]

Iklan bisa menipu sesiapa sahaja ... harus berhati² ... usah mudah berbelanja $$$ hanya sekadar terpengaruh dgn iklan. Emmm.... mungkin lepas ni ada pulak rakyat Malaysia yg akan saman AXE atau pengiklan² produk lain pulak.

anamizu said... [Reply]

adoila...mcm ni pon ade ke...hehe




salam kenal dr cik ana ^___^

Ayie a.k.a Nyei said... [Reply]

Vaibhav Bedi Vaibhav Bedi Vaibhav Bedi kesian kau doh hahahaha

putra suki said... [Reply]

huhu.. ni lah namanya dunia sekarang. ish3. Jangan cuba ya.. hehehe. :D

Zona Indonesia said... [Reply]

Iklan adalah informasi.. ketika informasi itu salah.. maka akan berakibat :) Peace

putra suki said... [Reply]

Zona Indonesia ya zona. kmu bener. hehe. :)

vaibhav bedi said... [Reply]

its fake

http://www.fakingnews.com/2009/10/unable-to-attract-even-a-single-girl-frustrated-man-sues-axe/