21 July 2011

Virus Terbaru Di Facebook!



Assalammualaikum.. Sekarang ni kecoh kan tentang facebook di landa virus terbaru? akibatnya kita tidak boleh login lagi akaun facebook kita. mesti ramai di antara kawan-kawan yang sudah tahu kan? di sini ada sedikit cara
bagaimana virus tu masuk melalui akaun facebook kita..

Kita cuba cegah sebelum ianya terjadi yap.

1. virus tersebar melalui IM dimana dia bermula dengan chat . 'hi. how are you?'

2. bila korang reply pada chat tersebut, dia akan hantar . 'Wanna laugh? :)'

3. lpas korang reply, dia akan hantar . 'It is you on the video? want to see?'

4. then lepas tu, dia akan hantar satu LINK & link tu la VIRUS.

5. SEKIRANYA ADA YANG TERKLIK , SILA TUKAR PASSWORD DENGAN SEGERA! 

Semoga Berhati-hati ya kawan-kawan semua..

http://www.emocutez.com

24 komen:

cottonlady said... [Reply]

ade gak kengkwn citer pasai nih~aiissshh jahat btol ler dorg nih kn~

Cari Rezeki said... [Reply]

tol 2..aku pon dah nyaris terkena..hehe..nasib baik cepat dpt maklumat..

Mss Ieza said... [Reply]

:angguk naseb la xpenah on chat :angguk

putra suki said... [Reply]

tapi dia hantar melalui msg. hehe. :)

syrupmasin said... [Reply]

hi. how are you? haha

putra suki said... [Reply]

syrupmasin im fine. aik. dlm blog pun ada. hahah. :D

Sharinginfoz said... [Reply]

macam2 virus le pula sekarang ni

Farizah Ismail said... [Reply]

akk da tkena la..cmne ha? xde cara nk betulkn semula ke..

putra suki said... [Reply]

Sharinginfoz yup. macam2 ada. huhu. :)

putra suki said... [Reply]

Farizah Ismail cuba akak tukar password fb akak ya.. InsyaAllah.. :)

fiLfiL said... [Reply]

ye2, btol2..

pnh dpt...
tp xlyn pon sebab :
1. plik kwn antr mcm tuh
2. plik org tak knl tetbe tegur..
3. akak ad bgtau ;)

putra suki said... [Reply]

fiLfiL bagus la macam tu kak. selamat akaun fb akak. hehe. :)

Farizah Ismail said... [Reply]

putrasuki..fb akk skrg kadang blh login kadang x blh,klu blh pon nk tukar passwd x blh...cuma blh tgk je bila klik mana2 dia akan loading pastu kuar error "Sorry, we are experiencing temporary technical problem, please check back later." ada idea x..?penin tol..

putra suki said... [Reply]

Farizah Ismail mungkin itu sementara je. cuba tengok dalam beberapa hari lagi. di sini ada sedikit tips tentang penjagaan facebook dari kena hack. :)

http://seven7holic.blogspot.com/2011/01/tips-mengelakkan-akaun-facebook-di-hack.html

Lea IsNaw! said... [Reply]

so far taknah kena tegur lagi..

putra suki said... [Reply]

Lea IsNaw! maksud awk apa? :D

Farizah Ismail said... [Reply]

putrasuki, virus tu hanya ada di fb je kan... xde kne pd komputer....?

Farizah Ismail said... [Reply]

putrasuki, akk dah blh bkk fb ak tp bila nk bkk tetapan akaun ada error navigative..bkk lain blh ingt nk tukar passwrd tp x blh.

putra suki said... [Reply]

rasa2nya virus tu cuma ada dlm fb je. tetapi x mustahil akan masuk ke computer. hehe. buat sementara kak guna la macam tu dlu ya. tak lama lagi akan ok la tu.. Jgn lupa update anti virus slalu ya. :)

kutoOobambOo / ericoanaci said... [Reply]

btol2... mmbr kutooo ader kena.. bila kutooo tgk FB mmbr kutooo tu.. kutooo dibloc, tp mmbr tu tak pernh bloc sesapr.. bahaya

putra suki said... [Reply]

kutoOobambOo / ericoanaci oh, ni dh macam penyakit berjangkitkan.. huhu. :)

ainina jelani said... [Reply]

putra suki, tolong !! dah terklik, dan skrg laptop ni taleh nak on fb dah, n asik terpadam je. toong sya

putra suki said... [Reply]

buat fb baru la. hehe. so lain kali kena hati2. ^^

drfcanopy said... [Reply]

putra..akk punya fb dah ok, caranye kne antr kedai masukkn window 7 semula..suma virus dah xde dah mcm laptop baru...