02 July 2011

Virus Deman Facebook.


Facebook adalah nama yang tidak asing lagi kan? hampir setiap orang mempunyai akaun facebook, malah budak skolah rendah pun dah pandai main facebook. huhu. tapi tahu tak, makin hari makin ramai orang yang
demam facebook? di Singapura, dah ada pusat kaunseling untuk pengguna-pengguna yang addicated kepada facebook. Bagaimana pula di Malaysia?

Sejak facebook muncul, ramai orang meninggalkan web sosial yang lain seperti, Friendster dan beralih kepada Facebook. Itu menunjukkan bahawa facebook boleh memukau sesiapa saja..

Mengapa facebook begitu fenomena dan sangat diminati?
kerana facebook menyediakan pelbagai macam kegunaan, seperti group, fun page, game online, foto dan video. facebook juga boleh di layari walaupun dengan menggunakan handphone. waw! hebat bukan? hihi.

Kegunaan facebook yang lainnya seperti:

1) Teman lama di facebook mudah di cari.
2) Layout facebook simple tapi menarik.
3) Privasi dalam facebook terjamin.
4) Iklan di facebook tidak menggangu.
5) Facebook selalu berkembang.

Sebagai laman sosial, facebook juga mempunyai kebaikan dan keburukan.
Semuanya itu bergantung pada niat kita. hehe.

Ok itu saja yang saya ingin kongsikan.

http://www.emocutez.com

11 komen:

Jasman said... [Reply]

aku tak da fb la...n xterpikir pon nak buat..hehe

cik tikah said... [Reply]

hehehe.. skrg smua org ada fb...

ZIPPO MILLER said... [Reply]

FB ni mmg ade baik dan ade buruk...tapi bile keburukan melanda...mmg x tahan...ambil contoh 1)Pic boleh di copy cat,..Bahaye kan :)

RazFiRa said... [Reply]

facebook menyebabkan saya slalu terleka! slalu check notifications je skrang pastu tutup untuk menjimatkan mase. hehe

AiLullaby ❤ said... [Reply]

Betul tue..smuanya bergantung pada niat msg2..

nice info

^^

amir aizat said... [Reply]

skrng fesbuk mcm dah bosan pulak,hehe

putra suki said... [Reply]

huhu. betul tu.. facebook tempat santai kn? time msa2 boring best gak online facebook. hee. :D

Majalah Masjid Kita said... [Reply]

setuju.. walau klise.. semua memang kembali pada bagaimana kita memanfaatkan dan menggunakannya tuk kemanfaatan hidup kita ;)

putra suki said... [Reply]

yup. ia lbh baik bila di gunakan dgn cara yg betul.. :)

PeCo said... [Reply]

berbulan dah deactive fb..rasa macam da bosan...ahahaha...

putra suki said... [Reply]

hehe. memg pun, bila lama2 main fb akn terasa bosan pula kan? hihi.